Het merk JM Original staat voor de producten die door Jurgens Motorsport zijn ontworpen en gefabriceerd.

 

JM Original dankt zijn bestaan doordat Jurgens Motorsport ontdekte dat er behoefte was aan bepaalde producten die nog niet op de markt werden aangeboden of niet functioneerden naar de maatstaven die Jurgens Motorsport stelde.

Toen in 1985 de GSX-R 750 op de markt verscheen bleek het een probleem te zijn om het achterwiel te demonteren aangezien deze motor geen middenbok had. Al snel werd een Paddockstand ontworpen om dit probleem op te lossen. De regionale motorzaken kende hetzelfde probleem waardoor er een ontwerp werd gemaakt voor een universele steun. In 1988 werd een doorontwikkeling van het eerste ontwerp in productie genomen. Dit was de eerste universele paddockstand die op de Nederlandse markt te koop was. Achteraf bleek een doorslaand succes te gaan worden. Door de nauwe contacten met andere motorzaken en de ervaring in het sleutelen aan motoren ontdekten wij dat er tevens behoefte was aan andere producten. De schaarkrik werd vervolgens ontwikkeld. Deze schaarkrik voldeed duidelijk aan de behoefte van de monteurs, aangezien dit ontwerp door vele andere fabrikanten werd gekopieerd. Tegenwoordig kom je dit ontwerp overal tegen, ondanks dat Jurgens Motorsport de grondlegger van het ontwerp is. De meeste schaarkrikken kunnen wat betreft kwaliteit en duurzaamheid echter niet tippen aan het originele ontwerp.

 

Het programma werd later uitgebreid met de enkelzijdige achterbok. Ook bij dit ontwerp stond de kwaliteit en de multi-inzetbaarheid voorop en was de eenvoud van fabricage van ondergeschikt belang. Hierdoor ontstond een uiterst praktische, stabiele en universele achterbok. Door zijn verwisselbare achteras pen is deze geschikt voor bijna alle motoren met een enkelzijdige achterbrug.  Naast deze producten werd er tevens een voorbok, motormover, beugel voor montage achterwiel en de BMW paddockstand met opname aan de rechterkant ontwikkeld. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten was altijd het hoofddoel dat de producten universeel waren en zodoende toepasbaar op de meeste motoren, zonder concessies te doen wat betreft de pasvorm en inzetbaarheid per motormerk en type. Hierdoor zijn de producten voor zowel de werkplaats als voor de particulier gebruik uiterst geschikt.

 

De universele inzetbaarheid en duurzaamheid van de JM Original producten zijn inmiddels al bewezen doordat de meeste grote motorzaken bovenstaande producten iedere dag in de werkplaats gebruiken. Inmiddels zijn er al duizenden paddockstands door Jurgens Motorsport gefabriceerd en uitgeleverd!

 

De laatste 10 jaar heeft Jurgens Motorsport haar productgamma uitgebreid met speciaalgereedschap en werkplaatsinrichting voor de motorbranche. Ook hier wordt gekeken naar de prijs / kwaliteit verhouding zodat deze zowel voor de professionele werkplaats als voor de veeleisende motorrijder uitstekend te gebruiken zijn.

In 2010 zij wij officieel importeur geworden van Bikeservice gereedschappen. Het merk Bikeservice is een begrip in vele landen wat betreft afwerking, kwaliteit en inzetbaarheid. Aan Jurgens Motorsport de taak om dit begrip ook in Nederland over te dragen.

 

De laatste ontwikkeling van Jurgens Motorsport is deze webshop, die in juli 2010 online is geplaatst. Uiteraard zijn wij continue opzoek naar nieuwe producten die u dan weer in onze webshop terug kunt vinden.

 

Aangezien wij altijd luisteren naar de klant om onze kwaliteit te kunnen waarborgen is uw commentaar en / of opmerkingen van harte welkom. Ook voor vragen kunt u bij ons terecht. Mocht u op zoek zijn naar speciaalgereedschap voor de motor, maar heeft u deze niet kunnen vinden in onze webshop, dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier en kijken wij of wij dit product kunnen leveren.

 

Veel kijkplezier toegewenst in onze webshop.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Jurgens Motorsport 

Fabrikant JM Original & importeur Bikeservice gereedschappen

 

Het logo van wat is jmorignal